Ryhmäliikuntakalenteri & tuntikuvaukset

Hanhivaaran Liikuntakeskuksen monipuolinen ryhmäliikunta tuo iloa ja energiaa arkeesi!
Kehonhuoltotunnit

FasciaMethod

FasciaMethod on suomalaisten fysioterapeuttien kehittämä kehonhuoltomenetelmä, jossa yhdistyvät myofaskiaalinen liikkuvuusharjoittelu, dynaaminen täsmävenyttely kireille lihaksille, liikehallintaharjoittelu ja faskiakäsittely pallolla. Tällä tunnilla pääset huoltamaan kehoasi, lisäämään liikkuvuutta sekä parantamaan suorituskykyäsi. Tunti sopii jokaiselle kuntouttavan näkökulman ansiosta.

Pilates

Pilates perustuu Joseph Pilateksen luomaan kehonhallintamenetelmään, jonka tavoitteena on kehittää voimaa ja liikkuvuutta. Pilatesharjoittelussa hyödynnetään kuutta periaatetta; keskittyminen, kehon keskustan käyttö, kontrolli, tarkkuus, liikkeen virtaus ja hallittu hengittäminen. Tunti koostuu pääosin pre-pilatesliikkeistä sopien näin vasta-alkajillekin.

YogaYin

on hidas, lempeä, passiivinen ja toisille jopa meditatiivinen tunti, jossa asanoissa viivytään useita minuutteja. Helpot asanat keskittyvät usein alaselän ja lantion alueelle, missä sijaitsee paljon sidekudosta, joka vaikuttaa koko kehon toimintaan. Yin Joogassa hengityksen ja pitkäkestoisten venytysten pyrkimyksenä on vaikuttaa kehon syvimpiin osiin, jänteisiin sekä lihaksiin, ja monet asanoista tehdään joko istuen tai makuulla. Yin Jooga on helppo tapa tutustua joogan maailmaan ja se sopii kaikille oman kehonsa ja mielensä hyvinvoinnista kiinnostuneille.

Yoga

on yogayiniä dynaamisempi ja aktiivisempi harjoitus, jossa asanat seuraavat toisiaan hengityksen avustamina. YogaPower vahvistaa ja tasapainottaa kehon lihaksia sekä hengitys- ja verenkiertoelimistöä. Osallistuaksesi tunnille et tarvitse aiempaa kokemusta joogasta, sillä asanat harjoitellaan vaiheittain ja perusteellisesti edeten helposta kohti haastavampia. Joka tunnilla voit siten turvallisesti tehdä omantasoisesi harjoituksen. Tunneista muodostuu kulloisenkin osallistujan näköinen ja -tasoinen yhteinen harjoitus, ja se päättyy aina loppurentoutukseen.


yhteistä tunneille:
Molemmat tunnit päättyvät loppurentoutukseen, johon on hyvä varata lämmintä päällepantavaa, esim. villasukat, pitkähihainen paita tms.
Tunneilla käytetään apuvälineitä, jotka kaikki löytyvät salilta


Tanssi

Paritanssi - Alkeet & Jatko

Tanssitunneille voi osallistua yksin tai parin kanssa.
Voit oppia tanssimaan minkä ikäisenä tahansa! Tanssitunneilla opettelemme vakio- ja latinalaistansseja: Valssi, Tango, Quickstep, Samba, Cha-cha, Rumba, Jive.

Ryhmässä harjoittelemme Tanssi Tähtien Kanssa -ohjelman kyseisen viikon tansseja samaan aikaan kuin tähtioppilaat televisiossa!

Ryhmässä kehität kehonhallintaasi, koordinaatiokykyäsi & rytmitajuasi. Tanssiminen on myös tapa ilmaista itseäsi.

Alkeistunnilla opetellaan kolmen latinalaistanssin ja kolmen vakiotanssin perusaskelia ja rytmejä. Jatkoryhmässä tehdään lisää kuvioita ja syvennytään tanssin saloihin!

Tämä tunti järjestetään yhteistyössä Vilpas DanceSportin kanssa


Soololattarit

Oletko aina halunnut osata tanssia sambaa, salsaa, rumbaa, cha cha:ta tai kenties Argentiinalaista tangoa? Eikö olisikin ihanaa työpäivän jälkeen heittäytyä kuumien lattarirytmien vietäväksi? Tällä tunnilla tanssitaan hiki virraten, ilman paria, sykkeet nousten, pilke silmäkulmassa. Unohdetaan arkihuolet ja hulinat kun käännetään volat kaakkoon tanssitunnilla!

Tämä tunti järjestetään yhteistyössä Vilpas DanceSportin kanssa


Zumba

Tämän tanssitunnin kantavana ajatuksena on liikunnan ilo ja liikkeiden helppous, et tarvitse aikaisempaa tanssikokemusta osallistuaksesi. Zumba laittaa lanteesi keinumaan, hien virtaamaan sekä mielen täyteen hyvän olon energiaa, joten tule mukaan nauttimaan sydämesi kyllyydestä!


Sisäpyöräily

Spinni

Hanhivaaran sisäpyöräilytunneista löydät jokaisen makuun jotakin! Näillä tunneilla kehität jalkojen lihaksiston lisäksi erityisesti hapenottokykyäsi. Samalla pääset nauttimaan hyvän musiikin ja kannustavan ohjaajan vetämistä treeneistä. Kaikilla tunneilla pystyt säätämään vastuksen juuri sinulle sopivaksi.


Lihaskuntotunnit

KuntosaliCircuit

Kuntosalilla tehtäviä monipuolisia ja yksinkertaisen tehokkaita liikkeitä, jotka tuovat harjoitteluusi uusia ulottuvuuksia! Treeni tehdään aikaa vasten kiertäen eri laitteita/välineitä hyödyntäen.


KuntosaliVoima

Treeni pitää sisällään pääosin vaipailla painoilla sekä kehonpainolla tehtäviä moninivelliikkeitä.
Liikkeet pystytään varioimaan treenaajan tason mukaisesti – keskitymme turvalliseen ja
lihasvoimaa kehittävään tekemiseen.


MOVE
Kehoa kokonaisvaltaisesti kuormittava yksinkertainen lihaskuntotunti, jossa välineenä käytetään tankoa ja levypainoja. Tunnilla kehität erityisesti lihaskestävyyttäsi lihaskuntoharjoittelun perusliikkeillä. Musiikki ja liike muodostavat kokonaisuuden, joiden parissa on helppo innostua kuntotasosta riippumatta.


Toiminnallinen

Tunnilla tehdään monipuolisia toiminnallisia liikkeitä niin vartalon lihaksistoa kuin aerobista kuntoakin kehittäen. Tavoitteena on saada kokonaisvaltaisesti toimintakykyinen kroppa tukemaan arkeasi sekä muita mahdollisia harrastuksia.

Treenin kuormittavuutta pystyy jokainen muokkaamaan omaan tasoonsa sopivaksi esim. painoja, toistoja tai variaatiota säätämällä.

Harjoitteet voidaan tehdä aikaa vasten eri pisteitä kiertämällä tai esim. erilaisia liikepareja yhdistelemällä.


VahvaToiminnallinen

Tunti on sisällöltään vastaava, kuin perinteisessä toiminnallisessa harjoittelussa (lue toiminnallisen tuntikuvaus), mutta pääpaino on lihasvoimaa kehittävissä harjoitteissa - lyhyet sarjat sekä omaan kuntotasoon peilaten raskaat vastukset. Loppuun saattaa olla pieni sykettä nostattava osuus.


CardioToiminnallinen

Tunti on sisällöltään vastaava, kuin perinteisessä toiminnallisessa harjoittelussa (lue toiminnallisen tuntikuvaus), mutta keskitymme kehittämään aerobista kuntoa sekä lihaskestävyyttä. Harjoittelu pohjautuu pitkiin sarjoihin ja pieniin vastuksiin, joissa hyödynnetään esimerkiksi tankoliikkeitä.


IisiToiminnallinen

Toiminnallista matalan kynnyksen harjoittelua, jossa vaativimmat tankoliikkeet, boksihypyt ym. on jätetty ohjelmoinnista pois. Iisitoiminnallisessa treenaamme monipuolisesti lihas- ja aerobistakuntoa mm. kehonpainoa ja vapaita painoja käyttäen. Iisitoiminnallinen sopii myös erinomaisesti raskaana oleville ja synnyttäneille naisille.

Jokainen ryhmäläinen harjoittelee oman tasonsa ja tilanteensa mukaisesti, joten voit tulla mukaan vasta-alkajana tai aktiivisemmin liikkuvana.

Ryhmän ohjaajana toimii fysioterapeutti ja sertifioitu äitiysliikuntavalmentaja Kiia Huuhka. Mikäli epäröit olisiko tämä ryhmä sinulle sopiva, laita rohkeasti sähköpostia, niin mietitään tilannettasi yhdessä.


Core / Piukat Pakarat - sisältää askellusta

Täydellinen treeni sinulle, joka haluat saada keskivartalon sekä pakarat timanttiseen kuntoon! Tunti koostuu puoliksi keskivartaloa kuormittavista harjoitteista sekä puolet pakara – sekä jalkojen lihaksistoa kuormittavista liikkeistä. Alkuun pääset myös tekemään lämmittelyä yksinkertaisen musiikin tahtiin tehtävän askellussarjan muodossa.


FitStep - sisältää askellusta

FitStep on energinen ja tehokas tunti, joka sisältää askellusta sekä lihaskunto-osioita. Tunti sopii kaikentasoisille liikkujille, koska step laudan korkeutta ja liikkeiden vaikeustasoa säätämällä jokaiselle löytyy sopiva taso liikkua. Tervetuloa kokeilemaan!


KurvitExpress

KurvitExpress on Kurvit kuntoon tunnin ytimekäs pikkusisko. 30min tehotreenissä yhdistyy musiikin mukaan tehty aktivoiva lämmittely ilman askellusta, sekä tehokas lihaskunto-osuus eri välineitä hyödyntäen. Yksi ohjelma yhdessä huippuohjaajien kanssa, tervetuloa mukaan!


Piukat Pakarat

Tämä tehokas treeni saa sinut haastamaan erityisesti jalkojen sekä pakaroiden lihaksistoa kehonpainoa, vastuskuminauhoja sekä levypainoja hyödyntäen.


Kurvit Kuntoon - sisältää askellusta

Tämä tunti on täydellinen sinulle, joka haluat hyviä ja tehokkaita liikkeitä perusjumpan muodossa. Kurvit kuntoon -tunti koostuu askelluksia musiikin tahtiin sisältävästä alkulämmittelystä, lihaskunnosta sekä loppuvenyttelyistä. Lihaskunto-osuuksien tehoa pystyt itse säätelemään vastuksia ja vauhtia säätämällä.


Muut

Active

Active-tunnilla edistetään kehon toimintakykyä tasapaino, liikkuvuus ja lihaskuntoharjoittelun keinoin. Tunnilla harjoittelun tukena hyödynnetään musiikkia ja erilaisia välineitä.