Ryhmäliikuntakalenteri & tuntikuvaukset

Hanhivaaran Liikuntakeskuksen monipuolinen ryhmäliikunta tuo iloa ja energiaa arkeesi!


Virheen korjaus! Lapsiparkki on maanantaisin 17-19.15. Ei tiistaisin, kuten painetussa kalenterissa virheellisesti lukee!
6.4. alkaen Strong Mama -tunti jatkuu Iisitoiminnallisena!

Muutokset mahdollisia, katso ajantasalla oleva tuntitilanne ajanvarauksen kautta.


Tuntikuvaukset

Animal Flow

​​​​​​​
Uudehko ja maailmalla nopeasti leviävä kehonpainoharjoittelun muoto, jossa on vaikutteita mm. joogasta, parkourista, itämaisista taistelulajeista, voimistelusta ja breakdancestä. Tästä dynaamisesta lajista voi hyötyä kuka vain sohvaperunasta maratoonariin ja joogista kehonrakentajaan. Se kehittää liikkuvuutta, voimaa, koordinaatiota, ja on myös mainiota aivojumppaa, joka karistaa mielestä kaiken muun. Keho saa haastavaa liikettä ihan joka suuntaan ja tehokkaasti aktivoidaan ja notkistetaan nykyihmisellä helposti jumittavia kehonosia. Eikä hauskaa yhdessätekemistäkään unohdeta!


Core / Piukat Pakarat

Täydellinen treeni sinulle, joka haluat saada keskivartalon sekä pakarat timanttiseen kuntoon! Tunti koostuu puoliksi keskivartaloa kuormittavista harjoitteista sekä puolet pakara – sekä jalkojen lihaksistoa kuormittavista liikkeistä. Alkuun pääset myös tekemään lämmittelyä yksinkertaisen musiikin tahtiin tehtävän askellussarjan muodossa.


Core

Treeni sopii sinulle, jos haluat opetella aktivoimaan tehokkaammin keskivartalon lihaksia sekä
kehittää kehonhallintaa. Harjoittelussa hyödynnetään sekä Queenaxin välineistöä, että muita
harjoittelua tehostavia välineitä.


FasciaMethod

FasciaMethod on suomalaisten fysioterapeuttien kehittämä kehonhuoltomenetelmä, jossa yhdistyvät myofaskiaalinen liikkuvuusharjoittelu, dynaaminen täsmävenyttely kireille lihaksille, liikehallintaharjoittelu ja faskiakäsittely pallolla. Tällä tunnilla pääset huoltamaan kehoasi, lisäämään liikkuvuutta sekä parantamaan suorituskykyäsi. Tunti sopii jokaiselle kuntouttavan näkökulman ansiosta.


FleX

Tunti, joka kehittää niin lihaskuntoa kuin tasapainoakin ja parantaa liikkuvuuttasi. Lempeä,
mutta tehokas kokonaisuus, joka on saanut vaikutteita joogasta, tai chistä, pilateksesta sekä
baletin maailmasta tutusta barre harjoittelusta. Yhdistelmä eri tekniikoita ja liikkeitä musiikin
tahtiin tehtynä tarjoaa fyysisen treenin sekä sisäistä tasapainoa ja harmoniaa.


KuntosaliCircuit

Kuntosalilla tehtäviä monipuolisia ja yksinkertaisen tehokkaita liikkeitä, jotka tuovat harjoitteluusi uusia ulottuvuuksia! Treeni tehdään aikaa vasten kiertäen eri laitteita/välineitä hyödyntäen.


KuntosaliVoima

Treeni pitää sisällään pääosin vaipailla painoilla sekä kehonpainolla tehtäviä moninivelliikkeitä.
Liikkeet pystytään varioimaan treenaajan tason mukaisesti – keskitymme turvalliseen ja
lihasvoimaa kehittävään tekemiseen.


Kuntosalitreeni
​​​​​​​

Treeni tehdään hyödyntäen monipuolisesti kuntosalin laitevalikoimaa sekä muita
harjoitteluvälineitä. Tunnin avulla saat varmuutta ja oppeja myös omatoimiseen
kuntosaliharjoitteluun.


Kurvit Kuntoon

Tämä tunti on täydellinen sinulle, joka haluat hyviä ja tehokkaita liikkeitä perusjumpan muodossa. Kurvit kuntoon -tunti koostuu askelluksia musiikin tahtiin sisältävästä alkulämmittelystä, lihaskunnosta sekä loppuvenyttelyistä. Lihaskunto-osuuksien tehoa pystyt itse säätelemään vastuksia ja vauhtia säätämällä.


KurvitExpress

KurvitExpress on Kurvit kuntoon tunnin ytimekäs pikkusisko. 30min tehotreenissä yhdistyy musiikin mukaan tehty aktivoiva lämmittely ilman askellusta, sekä tehokas lihaskunto-osuus eri välineitä hyödyntäen. Yksi ohjelma yhdessä huippuohjaajien kanssa, tervetuloa mukaan!


MOVE
Kehoa kokonaisvaltaisesti kuormittava yksinkertainen lihaskuntotunti, jossa välineenä käytetään tankoa ja levypainoja. Tunnilla kehität erityisesti lihaskestävyyttäsi lihaskuntoharjoittelun perusliikkeillä. Musiikki ja liike muodostavat kokonaisuuden, joiden parissa on helppo innostua kuntotasosta riippumatta.


Paritanssi - Alkeet

Tanssitunneille voi osallistua yksin tai parin kanssa.
Voit oppia tanssimaan minkä ikäisenä tahansa! Tanssitunneilla opettelemme vakio- ja latinalaistansseja: Valssi, Tango, Quickstep, Samba, Cha-cha, Rumba, Jive.

Ryhmässä harjoittelemme Tanssi Tähtien Kanssa -ohjelman kyseisen viikon tansseja samaan aikaan kuin tähtioppilaat televisiossa!

Ryhmässä kehität kehonhallintaasi, koordinaatiokykyäsi & rytmitajuasi. Tanssiminen on myös tapa ilmaista itseäsi.

Tämä tunti järjestetään yhteistyössä Vilpas DanceSportin kanssa


Pilates

Pilates perustuu Joseph Pilateksen luomaan kehonhallintamenetelmään, jonka tavoitteena on kehittää voimaa ja liikkuvuutta. Pilatesharjoittelussa hyödynnetään kuutta periaatetta; keskittyminen, kehon keskustan käyttö, kontrolli, tarkkuus, liikkeen virtaus ja hallittu hengittäminen. Tunti koostuu pääosin pre-pilatesliikkeistä sopien näin vasta-alkajillekin.


Piukat Pakarat

Tämä tehokas treeni saa sinut haastamaan erityisesti jalkojen sekä pakaroiden lihaksistoa kehonpainoa, vastuskuminauhoja sekä levypainoja hyödyntäen.


Soololattarit (alkeis, ja jatko)

Oletko aina halunnut osata tanssia sambaa, salsaa, rumbaa, cha cha:ta tai kenties Argentiinalaista tangoa? Eikö olisikin ihanaa työpäivän jälkeen heittäytyä kuumien lattarirytmien vietäväksi? Tällä tunnilla tanssitaan hiki virraten, ilman paria, sykkeet nousten, pilke silmäkulmassa. Unohdetaan arkihuolet ja hulinat kun käännetään volat kaakkoon tanssitunnilla!

Tämä tunti järjestetään yhteistyössä Vilpas DanceSportin kanssa


Spinni

Hanhivaaran sisäpyöräilytunneista löydät jokaisen makuun jotakin! Näillä tunneilla kehität jalkojen lihaksiston lisäksi erityisesti hapenottokykyäsi. Samalla pääset nauttimaan hyvän musiikin ja kannustavan ohjaajan vetämistä treeneistä. Kaikilla tunneilla pystyt säätämään vastuksen juuri sinulle sopivaksi.


Strong Mama (jatkuu 6.4. alkaen IisiToiminnallisena!)

Strong Mama -ryhmä on suunnattu raskaana oleville, hiljattain synnyttäneille ja pienten lasten äideille, jotka haluavat treenata hyvässä porukassa ammattilaisen ohjauksessa. Opit huomioimaan keskivartalon ja lantionpohjan liikkumisessa ja kehon kannatuksessa muuttuvan kehosi kanssa. Saat voimaa ja energiaa arkeen, vertaistukea ryhmäläisiltä ja ammattilaisen suunnittelemat turvalliset ja tehokkaat treenit.

Jokainen ryhmäläinen harjoittelee oman tasonsa ja tilanteensa mukaisesti, joten voit tulla mukaan vasta-alkajana tai aktiivisemmin liikkuvana. Monipuoliset treenit toteutuvat kehonpainolla, vastuskuminauhoilla ja halutessaan lisäpainoilla. Treenien lisäksi saat tietoa ja ohjausta mm. lantion pohjan harjoittelusta ja erkaumasta.

Treenit toteutuvat Treenaamossa, jossa on monipuoliset ja kattavat tilat tehokkaisiin treeneihin! Huomioithan, että voit ottaa vauvasi mukaan mikäli vauva pysyy ja viihtyy kantokopassa tai esim. leikkimatolla. Turvallisuuden varmistamiseksi jo liikkeelle lähteneet vauvat ja taaperot tulisi jättää hoitoon ryhmän ajaksi. Harjoittelusta saattaa aiheutua myös meteliä, joten äänille herkät vauvat on myös oman harkinnan mukaan hyvä jättää hoitoon.

Ryhmän ohjaajana toimii äitiysfysioterapeutti ja sertifioitu äitiysliikuntavalmentaja Kiia Huuhka. Mikäli epäröit olisiko tämä ryhmä sinulle sopiva, laita rohkeasti sähköpostia, niin mietitään tilannettasi yhdessä.

Tälle tunnille myynnissä oma 10-kortti, jonka voimassaoloaika poikkeuksellisesi 6kk. Hinta 89€. Tunnille pääsee myös kaikilla muilla ryhmäliikuntaan oikeuttavilla korteilla, sekä kertamaksulla 12€.


Toiminnalliset tunnit

Toiminnallisen harjoittelun tunnit, joissa alkulämmittelyn jälkeen tehdään yksinkertaisia ja tehokkaita toiminnallisia liikkeitä koko vartalon lihaksistoa sekä aerobista kuntoa kehittäen.

Treenin kuormittavuutta pystyy jokainen muokkaamaan omaan tasoonsa sopivaksi esim. painoja/vastusta/toistoja säätämällä. Harjoitteet voidaan tehdä aikaa vasten eri pisteitä kiertämällä tai esim. erilaisia liikepareja yhdistelemällä.​​​​​​

IisiToiminnallinen

IisiToiminnallinen on toiminnallista matalan kynnyksen harjoittelua, jossa vaativimmat tankoliikkeet, boksihypyt ym. on jätetty ohjelmoinnista pois. Iisitoiminnallisessa treenaamme monipuolisesti lihas- ja aerobistakuntoa mm. kehonpainoa ja vapaita painoja käyttäen. Iisitoiminnallinen sopii myös erinomaisesti raskaana oleville ja synnyttäneille naisille.

YogaYin

on hidas, lempeä, passiivinen ja toisille jopa meditatiivinen tunti, jossa asanoissa viivytään useita minuutteja. Helpot asanat keskittyvät usein alaselän ja lantion alueelle, missä sijaitsee paljon sidekudosta, joka vaikuttaa koko kehon toimintaan. Yin Joogassa hengityksen ja pitkäkestoisten venytysten pyrkimyksenä on vaikuttaa kehon syvimpiin osiin, jänteisiin sekä lihaksiin, ja monet asanoista tehdään joko istuen tai makuulla. Yin Jooga on helppo tapa tutustua joogan maailmaan ja se sopii kaikille oman kehonsa ja mielensä hyvinvoinnista kiinnostuneille.

Yoga

on YOGAYINIÄ dynaamisempi ja aktiivisempi harjoitus, jossa asanat seuraavat toisiaan hengityksen avustamina. YogaPower vahvistaa ja tasapainottaa kehon lihaksia sekä hengitys- ja verenkiertoelimistöä. Osallistuaksesi tunnille et tarvitse aiempaa kokemusta joogasta, sillä asanat harjoitellaan vaiheittain ja perusteellisesti edeten helposta kohti haastavampia. Joka tunnilla voit siten turvallisesti tehdä omantasoisesi harjoituksen. Tunneista muodostuu kulloisenkin osallistujan näköinen ja -tasoinen yhteinen harjoitus, ja se päättyy aina loppurentoutukseen.


yhteistä tunneille:
Molemmat tunnit päättyvät loppurentoutukseen, johon on hyvä varata lämmintä päällepantavaa, esim. villasukat, pitkähihainen paita tms.
Tunneilla käytetään apuvälineitä, jotka kaikki löytyvät salilta

Zumba

Tämän tanssitunnin kantavana ajatuksena on liikunnan ilo ja liikkeiden helppous, et tarvitse aikaisempaa tanssikokemusta osallistuaksesi. Zumba laittaa lanteesi keinumaan, hien virtaamaan sekä mielen täyteen hyvän olon energiaa, joten tule mukaan nauttimaan sydämesi kyllyydestä!